Проведе се регионалният форум „Аз, ти и другите и непознатото в познатото – иновациите за позитивната промяна в образованието“

Кметът на Община Разград Добрин Добрев приветства участниците в регионалния форум „Аз, ти и другите и непознатото в познатото – иновациите за позитивната промяна в образованието“, който се провежда в Разград в изпълнение на НП“Иновации в образованието“.

YouTube

Домакин на тридневното събитие е ОУ“Н.Й.Вапцаров“, то се провежда със съдействието на Регионалното управление на образованието-Разград. В него участват учители и ученици от 10 училища от петте административни области от Северен Централен район – Разград, Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра. В програмата на събитието са включени творчески работилници, панелни дискусии, посещения на туристически забележителности в региона. Дискусиите са в четири направления: „Дигитално предприемачество и STEM“, „Ученическа медиация“, „Иновативни образователни технологии и ресурси“, „Интеркултурното образование – традиции, ценностни системи и представи за света“.

В приветствието си към участниците, организаторите и официалните лица Кметът Добрин Добрев поздрави организаторите за това, че форумът предоставя възможности за обмяна на опит в образователната сфера, която в бързо развиващия се свят през последните десетилетия се налага да се реформира постоянно. Кметът призова да се използват и развиват новите технологии, похвати и методи на образование, но допълни: „Не мога да не изразя своето задоволство от това, че в ОУ“Н.Й.Вапцаров“ избират да заложат на традициите, защото те са нещо изключително важно. Основополагащите елементи на едно общество и основната мисия на едно обществото е да успее да съхрани традициите и да ги адаптира в модерността в темповете, в които се развива светът. Затова съм щастлив, че разградското училище ще може да представи такъв тип иновация, в която да са вградени традициите, защото народ без традиции и история е като дърво без корен“. Кметът Добрин Добрев пожелава на гостите и участниците във форума да научат много нови неща и да се върнат обогатени и заредени с нови знания и  емоции в родните си места.

Форумът бе открит от директора на ОУ“Н.Й.Вапцаров“ Галин Парашкевов, а след приветствието от Кмета Добрин Добрев в залата на Общинския културен център имаше концерт на формации от Разград с участието на ученици от ОУ“Н.Й.Вапцаров“. В концерта участваха: Младежки духов оркестър към ЦРД с ръководител Милен Бенков, Градски мажоретен състав към ЦРД с ръководител Емилия Борисова, хор на Капански ансамбъл и Детски хор към ОУ „Н. Й. Вапцаров“ с ръководител Ясен  Даскалов, Балетна школа към Народно Читалище „Развитие 1869“ с ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева, ДТШ „Хорце“ към ЦРД с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов, Михаил Стоядинов от Школа Енджой мюзик с ръководител Адриян Маджаров, група по К-поп с ръководител Диана Атанасова и Адрияна Тодорова от Класа по поп пеене с вокален педагог Свилена Дечева, 3 в клас на ОУ„Н. Й. Вапцаров“ с класен ръководител Таня Иванова,  ТФ „Феникс“ към ЦРД с ръководител Иван Стоянов.

На официалното откриване на регионалния форум присъстваха и: областният управител Владимир Димитров, председателят на Общински съвет-Разград Галина Георгиева, заместник-кметовете Елка Неделчева и Зорница Евгениева, началникът на РУО на МОН-Разград Ангел Петков, представители на МОН и на РУО от административните области с участници във форума.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе