Стартира изпълнението на втори проект за реновиране на стадиона в Исперих

С официална церемония днес /19.04.2024 г./ започна изпълнението на проект “Доизграждане на зона за спорт, чрез обновяване на стадион, в УПИ IV-1271, кв. 138 по плана на гр. Исперих“. Строително-ремонтните дейности ще се осъществят със средства от Програма за развитие на селските райони, след подписан договор на Община Исперих с Държавен фонд „Земеделие“ и СНЦ „МИГ – Исперих“.

Проектът предвижда извършване на ремонтни дейности по източните трибуни и пространството около тях с обособяване на 1359 седящи места, изграждане на площадка за фитнес на открито, изпълнение на външно осветление за осветяване пространството пред обслужващата стадиона сграда, изграждане на автоматизирана поливна система и нова тревна настилка на терена на стадиона.

YouTube

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Бейти Бекир, зам.-кметовете Аксел Кючюк и Ариф Ахмед, изпълнителният директор на МИГ – Исперих Айджан Бейтула, представители на фирмата изпълнител, експерти и граждани.

„След изпълнението на проекта стадионът ще се превърне в модерно и привлекателно място за активен спорт и разходки на открито и, надяваме се, ангажираността на гражданите за спортни занимания ще се увеличи“, коментира зам.-кметът Аксел Кючюк и призова всички посетители да пазят обновеното пространство и всички места в Исперих, защото от всички нас зависи градската среда да е по-красива и да ползваме придобивките по-дълго.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе