Какви медицински устройства можем да намерим в аптеката?

Обикновено хората търсят в аптеката лекарства, медицински препарати, козметика, витамини или хранителни добавки. Тук също така може да се сдобиете с качествени и разнообразни устройства, които в домашни условия да измерят различни показатели, свързани с вашето здраве. Едни от най-търсените изделия си остават функционалните инхалатори. Те се използват най-често при малките дечица, затова е толкова важно да изберете модерен и качествен апарат. Преди да направите своята покупка специалистите от аптека Мирабел съветват, да научите повече за характеристиките на съответното устройство.

За какво помагат инхалаторите?

Различните простудни и грипни заболявания причиняват сериозен дискомфорт на дихателната система, като в същото време отслабват и имунитета. Добрата профилактика и навременните мерки биха могли значително да съкратят периода на боледуване както при възрастните, така и при децата. Ако имате респираторен проблем е правилно да използвате инхалатор. Този уред се препоръчва от специалистите при заболяване на дихателните пътища. Благодарение на инхалатора медикаментите могат по-бързо да достигнат до горните и долни дихателни пътища.

YouTube

Спрямо приемът на различни лекарства и таблетки този метод е много по-ефикасен. Инхалаторите насочват лекарството на правилното място и така то действа много по-добре без да се губи. Друго предимство на инхалаторите е това, че с тяхна помощ може да овлажните лигавицата, а това е важно като профилактичен метод в студеното време и в помещения където въздухът е по сух. Както знаете понякога това е причината за разпространението на вирусни заболявания. Овлажняването на лигавицата я заздравява и поддържа в добро състояние.

Кога да използваме инхалатор?

Специалистите съветват да потърсите качествен инхалатор в аптечната мрежа, защото той може да ви послужи в различни моменти. Възможно е инхалаторът да помогне и да облекчи състоянието ви при леки настинки, като превенция на заболявания на дихателните пътища както и при сериозни проблеми. Ето и няколко примера кога бихте могли да използвате инхалатор:

  • при респираторни заболявания като хрема, фарингит, ларингит и други – в есенно-зимния сезон тези оплаквания са доста чести. Ето защо е добре да притежавате у дома подобно устройство;
  • при бронхиална астма – затрудненията с дишането са изключително сериозен медицински проблем. Инхалаторите са създадени да помогнат на хората с бронхиална астма, които имат нужда от по-често овлажняване на лигавицата;
  • при пневмония – благодарение на това устройство може да облекчите пристъпите на заболяването както и да вдишате изписаните ви медикаменти.

Когато използвате уреда трябва да сте напълно отпуснати и спокойни, за да бъде процедурата извършена правилно. Чрез инхалатора може да се прилага само едно лекарство конкретно за респираторни заболявания. Бъдете внимателни при избора на устройство и се консултирайте с фармацевт.

Какво представляват пулс оксиметрите?

Много хора изпитват притеснение относно здравословното си състояние когато са у дома. Няма защо всеки път да търсите лекар, щом не се чувствате добре. Има достатъчно устройства, освен познатите термометри, които ще ви помогнат да разберете повече за здравето си. Става въпрос за популярните напоследък оксиметри и пулсометри. Основни показатели при развиваща се пневмония или други неприятни вируси са учестеният пулс, високата температура и насищането на кръвта с кислород.

Пулсовият оксиметър е устройство, което в домашни условия може много точно да проследи здравословното ви състояние. Пулс оксиметърът измерва от една страна сърдечната честота, а от друга нивата на насищане с кислород на хемоглобина. Показателите, които ще ви даде пулс оксиметърът са от изключително значение, за да определите възможно ли е да имате усложнения от пневмонията. Пулс оксиметърът се използва като го прикрепите към показалеца на ръката. Специалистите съветват ръцете да бъдат топли и измерването да се извършва няколко пъти на ден. Ако прецените, че показателите които отчита пулс оксиметърът са притеснителни непременно потърсете лекар. Вижте повече на mfub.edu.rs.

Защо да изберем устройствата от аптека?

Ако искате да си купите пулс оксиметър, апарат за кръвно или някакво друго устройство, е добре това да се случи от аптека. При тези търговци ще откриете най-голямо разнообразие от качествени медицински изделия с гарантирано качество. Съветваме ви да се доверите на аптеките, защото:

  • ще получите професионална консултация с фармацевт – при покупката винаги може да се посъветвате с медицинско лице, което познава добре пулс оксиметрите и ще ви помогне да изберете подходящ за вас. Освен това фармацевтът ще ви обясни и как правилно да го използвате в домашни условия;
  • в аптеките се предлагат доказани марки с високо качество – щом в къщи искате да използвате пулс оксиметър или друг измервателен медицински уред, е добре той да бъде висококачествен. Така ще сте спокойни и сигурни в показателите, които отчита и неговата безпроблемна работа;
  • цените на пулс оксиметрите са достъпни – аптеките винаги поддържат едни конкурентни цени спрямо качеството на изделията;
  • ще разберете подробности за устройствата и начинът им на работа – тази информация е много важна за всеки потребител, щом смята да ползва такава техника у дома.

Преди да инвестирате в определен медицински уред винаги четете характеристиките и задавайте въпроси на фармацевта, за нещата които не са в ясни. Така няма да имате притеснения, когато трябва да отчетете в домашни условия важни здравословни показатели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе