Забавления за деца в древния Абритус през лятото

За трета поредна година Регионалният исторически музей кани децата на Разград от 1 до 5 клас и връстниците им, които ще са на гости в столицата на Лудогорието през лятната ваканция, да се включат в образователната програма „Приключения в Абритус“.

Програмата е триседмична: 1-5 юли; 8-12 юли и 15-19 юли: от 9:00 до 12:00 часа. Обновена и допълнена с нови игри и изненади тя гарантира незабравими приключения на момичетата и момчетата, които се включат в нея.

YouTube

Заниманията музейните специалисти ще водят в Интерактивния музей и на територията на Археологическия резерват „Абритус“. Всеки ден от седмицата е тематичен. Програмата включва образователни беседи, филми, ателиета, древни спортни и настолни игри, викторини, организиране и посещение на пазар, посещение на театър от древността, дефиле с антични облекло, археологически разкопки… Все занимания, които като с машина времето ще пренесат новите приятели на музея в древния Рим.

Децата ще разберат какво е легион и ще бъдат в ателие за изработка на щитове, мечове, копия и шлемове. Ще видят и ще работят с истински карти на древния Рим.

В различните дни ще обработват глина, сами ще си отсекат монета за спомен, ще търсят съкровища. Ще се докоснат до мистичният свят на боговете, ще научат непознати за тях неща за вярванията и религиите на римляните. Но и ще се забавляват като децата в древността.

И това е само част от лятната образователна програма „Приключения в Абритус“. Включването става с предварително записване до 28 юни 2024 г. или до изчерпване на свободните места – всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 ч. на телефона на музейния педагог Христо Христов: 0876 97 82 37.

Таксата е 50 лева на участник за петдневна програма. Приемат се заявки за една пълна седмична програма.

Важно уточнение – на участниците НЕ СЕ ПРЕДЛАГА транспорт!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе