Над 1200 пътни нарушения в Разградско през изминалата седмица, вчера стартира нова полицейска акция

1213 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 10 до 16 юни 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 423 фиша и 55 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен водач. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци и двама мотоциклетисти.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства. В един от случаите причината е неправоспособност на водача, в други два – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец юни на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 4033 нарушения на скоростните режими. Двама водачи са санкционирани за отнемане на предимство на пешеходци, а седем – за неправилно паркиране. Връчените електронни фишове са 64.

От 17 до 23 юни се провежда специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL. Фокус при проверките е употребата на алкохол или наркотични вещества от страна водачите на превозни средства. Проверените за ден са 46 – при двама е установена употреба на дрога, а при един – липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе