Днес Разград е домакин на Регионална среща на секретарите на общини от 7 области в Североизточна България

Разград е домакин на Регионална среща на секретарите на общини и райони от областите Варна, Добрич, Разград, Силистра, Русе, Търговище и Шумен утре, 20 юни.

Събитието ще се проведе в хотелски комплекс „Лес“, организира го Управителният съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Регионалната среща започва в 10,30 ч.

YouTube

Акцент на обсъжданията ще е управлението на човешките ресурси и междуличностните взаимоотношения. Специален гост и водещ на събитието ще е Сезгин Бекир – доктор по психология и клиничен педагог, почетен член на НАСО РБ.  По време на регионалната среща Националният център за парламентарни изследвания ще проведе сред секретарите пилотно проучване на тема „Регулаторните лаборатории като част от законодателната политика, основана на доказателства”. Проучването е относно новите подходи в правната регулация за създаване и управление на безопасно пространство, където общините да тестват свои политики, иновативни услуги и бизнес модели контролирано, в ограничен материален и териториален обхват /например в определен квартал, за определена група граждани/ и при временни изключения от съществуващите нормативно правила.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе