„Водоснабдяване – Дунав“ с информация за чести прекъсвания на водоподаването във вилните зони край Разград

„Водоснабдяване-Дунав” ЕООД, гр. Разград, информира потребителите на водоснабдители услуги, собственици на водоснабдени имоти, намиращи се в следните местности до град Разград – Стражецки лозя, Изгрев, Простор, Арменски лозя, Новите лозя, Дянковски път 1, Дянковски път 2, Дянковски път 3, Обзор, Малък хълм, Исперихски път, Белия хълм, че същите се водоснабдяват от довеждащи водопроводи, по които се транспортира водата до вътрешната водопроводна мрежа на гр. Разград. Градът се водоснабдява предимно от плитки водозточници, дебитът на които силно се влияе от засушаването на времето.

През летния период на 2024 г. нивото на подземните води драстично се понижи и това е причина за често спиране на работата на помпените агрегати, а когато те не работят, не се подава вода по довеждащите водопроводи и части от тях се изпразват поради консумацията на вода в град Разград и селата, които получават вода от същите водоизточници. Това е причината за част от имотите в изброените по-горе местности (намиращи се в по-високите места) водоснабдяването да прекъсва в часове с пикова консумация.

YouTube

Съгласно чл. 22, ал. 1 от Наредба № 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи към довеждащите водопроводи може да се включват потребители – собственици на имоти извън строителните граници на урбанизираните територии, при доказани възможности на водоизточника и на водоснабдителната система. На това основание водоснабдяването на населените места е с предимство пред водоснабдяването на имоти, намиращи се извън населените места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе