Започна ремонтът на третия участък от ул. „Странджа“

С откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия започна ремонтът на третия, последен досега нерехабилитиран, участък от една от основните пътни артерии на Разград – ул. „Странджа“. Това е и първият от одобрените проекти на Община Разград по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., по който стартират строително-ремонтни работи. Останалите проекти са в различни фази на подготовка и провеждане на обществени поръчки.

Обществената поръчка с предмет „Реконструкция на ул. „Странджа и прилежащите кръстовища в гр. Разград – трети участък от ул. „Странджа“ се изпълнява от „Пътно строителство“АД, които спечелиха процедурата в конкуренция с още три фирми. Стойността на подписания договор е 919 620,52 лв. без ДДС. Срокът на изпълнение на строително-ремонтните работи е 70 дни от откриването на строителната площадка.

YouTube

Дължината на пътното платно, което ще се ремонтира, е 647,93 м., обхваща участъка от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до т.нар. Грънчарски трап. Включва кръстовищата с улиците: „Охрид“, „Криволак“, „Велес“, „Люлебургас“, „Скопие“, „Мелник“ и „Дъбрава“.

Работата по обекта започва от Грънчарския трап, като първо ще се ремонтират и изградят, където липсват, тротоарите. На кръстовищата и при пешеходни пътеки е предвидено скосяване на тротоарите и изграждане на рампи за придвижване на инвалидни и детски колички.

Проектното решение предвижда рехабилитация на съществуващата настилка, като се положи един пласт от 4 см плътен асфалтобетон и изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон с минимална дебелина 4 см.

Ремонтът включва и подмяна на осветителните тела в участъка с LED-осветление.

На този етап строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, като се работи на половин пътно платно, но се призовават водачите на МПС да се придвижват внимателно в районите, където се извършват ремонтни работи, а собствениците на имоти в участъка да не оставят автомобилите си на платното, когато там се извършват ремонтни работи. В случай на необходимост от кратковременно затваряне на участъци това ще бъде обявено своевременно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе