Над 250 участници в Капанския събор в Гецово, вечерта пее призьорката от „Пирин фолк“ Надя Казакова

Самодейци от 3 административни области ще участват в 13-тото издание на Капанския събор, който по традиция се провежда в село Гецово.  Над 250 са изпълнителите, които ще се представят на сцената в  Гецово в събота, 6 юли. Те са от: общините Разград и Кубрат в Разградска област, община Попово, Търговищка област и община Ветово, Русенска област.

Община Разград, Кметство Гецово, РЕКИЦ Читалища и НЧ“Просвета 1883“ са организатори на събитието, на което се представя фолклорът на етнографската група „капанци“.

YouTube

Официалното откриване на Капанския събор е насрочено за 10,00 ч. в събота на площада в центъра на Гецово. Първи на сцената ще стъпят най-малките – Танцов състав „Гецовлийчета“ към НЧ“Просвета 1883“-Гецово. Сутрешната програма продължава до 13,30 ч. Привечер – в 18,30 ч. – сцената отново ще се оживи от фолклорни изпълнения.

В 20,00 ч. е началото на концерта на гостуващия професионален изпълнител. Тази година на сцената в Гецово ще пее Надя Казакова. Тя е била част от Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, а в момента е в Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България. Надя Казакова бе сред любимците на публиката в един от музикалните формати на „Шоуто на Слави“, през 2011 г. печели Първа награда от фестивала „Пирин фолк“ в Сандански.

Част от Капанския събор ще е арт работилничка, в която желаещите ще имат възможност да изработят капански сувенири, „Живото човешко съкровище“ Николинка Ангелова също ще представи изработени от нея капански накити и сувенири. За децата ще има атракциони, а за възрастните – възможност да хапнат и да се разхладят в обекти от типа скара-бира.

В деня на Капанския събор се въвежда временна организация за безопасност на движението по ул. „Иван Вазов“ в Гецово в участъка от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с ул. „Георги Дамянов“ за времето от 9,30 ч. до 22,30 ч. В този период движението ще се извършва по ул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Бели Лом“ и ул. „Георги Дамянов“, а паркирането на пътни превозни средства по време на събора ще се извършва в двора на закритото ОУ „Иван Вазов“, както и от дясната страна по посока на движението на улица „Иван Вазов“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе