Инициатива за безопасно движение по пътищата проведе Областна администрация с деца в Цар Калоян

Днес, 3 юли, по повод 29 юни – Националния ден на безопасността на движението по пътищата, Областна администрация Разград проведе инициатива за превенция на безопасното движение с деца от ДГ „Славейче“ в град Цар Калоян. Заместник-кметът на Цар Калоян Мерал Караалиева присъства на събитието, в което участваха 32 деца, както и Светлин Симеонов и Акиф Хасан от Областната комисия по безопасност в ОА Разград. Инициативата се реализира съвместно с Община Цар Калоян, с ръководството на ДГ „Славейче“ и с РД МВР – Разград, по идея на заместник областният управител Ивелина Игнатова.

YouTube

Безопасността по пътищата е сред приоритетите на Областна администрация Разград, като фокус са децата.

Пътни полицаи направиха пред децата демонстрации на работата с автомобил на „Пътна полиция“ – светлинна и звукова сигнализация, както и работа с уредите в автомобила. Децата пожелаха обща снимка пред автомобила. След демонстрациите, служителите на „Пътна полиция“ изнесоха беседа и обясниха на децата как се пресича на пътя – град Цар Калоян е избран за превантивната дейност по безопасност, поради факта, че през него преминава главен път Русе-Варна.

Децата научиха как да карат внимателно велосипеди и тротинетки и винаги да напомнят на родителите си, да ги обезопасяват, когато се возят в автомобил.

Малчуганите получиха комплекти с цветни моливи от Областна администрация и книжки за оцветяване от Държавната агенция за безопасност по пътищата. В книжките са представени интересно различни ситуации, които възникват при движение на пътя. След като децата ги оцветиха, ситуациите, които изобразяват, бяха обсъдени подробно, за да ги запомнят и наученото да ги предпазва при движението им.

Децата се бяха подготвили също за днес с гатанки, отново с тема пътна безопасност, като изпитваха за правилни отговори гостите и организаторите.

Следващата инициатива за пътна безопасност на децата ще се проведе с деца от Разград, участващи в „Еколято“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе