Послания против дрогата от учениците на ПГИ „Робер Шуман“

По повод 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици експерти от Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него проведоха превантивна кампания „Доказателствата са ясни: Инвестирайте в превенция!“ и в гимназията.

YouTube

Учениците имаха възможност да напишат различни послания върху балони, които след това пуснаха да летят над гимназията. Освен това, екипа на ОБСНВ и ПИЦ беше подготвил викторина с награди, на които нашите възпитаници отговаряха с ентусиазъм. В кампанията по превенция активно се включиха доброволците от Националната програма за превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества „От връстници за връстници“.

Предварително те бяха подготвили рамка за снимки с послание „Аз съм млад и избирам живота“. Освен това те мотивираха своите съученици да се включат активно в кампанията и да изразят своето мнение по темата. Младите хора споделиха своите позитивни послания, стимулиращи осъзнаването на истинските ценности и правилния избор в живота на подрастващите и върху плакати. Благодарности на ОБСНВ и ПИЦ за това, че отново включиха гимназията в поредната ползотворна инициатива!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе