16 работни места разкри Община Разград по проект по „Регионалната програма за заетост 2024“

Снимка: Община Разград

Проект на Община Разград за разкриване на 16 работни места бе одобрен по „Регионална програма за заетост 2024“, 14 от безработните бяха назначени днес, още двама ще сключат договори на по-късен етап.

„Регионалната програма за заетост“ е насочена към осигуряване на заетост на регистрирани в Дирекция Бюро по труда безработни лица от следните целеви групи: безработни младежи до 29 г., продължително безработни лица, безработни над 55-годишна възраст, безработни лица с основно и по-ниско образование, безработни лица без професионална квалификация и безработни с трайни увреждания. Основната цел на програмата е повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в регионите.

YouTube

Одобрените за разкриване работни места са за 7 общи работници, 6 работници озеленяване, 2 работници в кухня и 1 пазач-портиер. Новоназначените ще работят 5 месеца на 8-часов работен ден в различни общински структури, заплатите им са осигурени от държавния бюджет.

Шестима са назначени в ОП „Паркстрой“, по двама – в ОП“Обреден дом“ и ОП“Ученическо столово хранене и почивно дело“, по 1 – в Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в Просторно, в ОП“Бизнес зона Перистър“, в ОП“Общински пазари“ и в Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. На по-късен етап ще бъде назначен още един човек в Обредния дом, както и един в Регионален исторически музей.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе