Поставиха цистерна с вода за битови нужди за жителите на Вилната зона

По инициатива на Кмета на Община Разград Добрин Добрев и в продължение на разговора му с представители на жителите на Вилната зона в района, в който има прекъсване на водоподаването, днес бе поставена цистерна с вода. Тя е с вместимост 2 кубика, всеки ден ще се следи състоянието й и ще се допълва с вода. Поставена е на Дянковския път до отбивката за казана.

Община Разград уточнява, че водата е чиста, но не е годна за пиене, а само за битови нужди – за миене.

YouTube

Цистерната е на „Водоснабдяване-Дунав“, ще се зарежда от ОП“Паркстрой“ и от сметопочистващата фирма „Уейст солюшънс“ с вода, каквато се използва за ежедневното оросяване на улиците на Разград при горещо време.

Кметът на Разград разговаря с представители на Вилната зона за проблеми с водоснабдяването

Представителите на живущите във Вилната зона, които ден по-рано се срещнаха с Кмета, изразиха удовлетворение от предприетото от Община Разград действие. Петър Димитров и Тургай Насуфов обаче предложиха цистерната да бъде преместена в района на втората спирка, за да е по-близо до участъка, в който често спира водата. Това ще се случи в понеделник.

Община Разград ще продължи да съдейства на ангажираните институции и дружества за решаване на проблемите с водоподаването както във Вилна зона, така и в останалите населени места в общината, където съществуват подобни проблеми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе