Близо 200 кг хартия за рециклиране предадоха децата на Разград в акцията „От забравени страници към нови възможности“

Близо 200 кг. хартия за рециклиране предадоха децата на Разград по време на акцията „От забравени страници към нови възможности“. Тя бе организирана от Регионален исторически музей по инициатива на музейните специалисти от отдел „Нова и най-нова история“.

YouTube

Предложението на музейните работници към децата и техните родители бе в навечерието на новата учебна година да разчистят ученическите бюра от ненужните им от предходни учебни години тетрадки, както и домовете си от вече ненужна хартия. Условието бе да се предаде минимум 2 кг. хартия, а срещу това се получава награда – тетрадки,  флумастри, несесери и други пособия за училище, осигурени от дирекция „Екология, ред и сигурност“ в Община Разград. Децата имаха право сами да изберат наградата си. От ръководителя на отдел „Нова и най-нова история“ проф. д-р Росица Ангелова получаваха и втора награда – рекламни материали на къща музей „Анание Явашов“, в чийто двор се провеждаше акцията.

Част от децата носеха повече от 2 кг. хартия, за участието си в акцията бяха подкрепени от своите родители или от педагозите от извънкласните форми, които са посещавали през лятото.

Транспортирането на събраните чували с хартия бе осигурено от дирекция „Екология, ред и сигурност“ в Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе