Европейски ден на езиците в ПГИ „Робер Шуман“

По инициатива на Съвета на Европа, със седалище в Страсбург, от 2001 г. насам Европейският ден на езиците се чества ежегодно на 26 септември. По случай този ден учениците от ПГИ „Робер Шуман“ демонстрираха своята креативност и състезателен дух, като участваха в престижния международен конкурс „EDL T-Shirt Contest“. Този конкурс предоставя на младите дизайнери възможността да покажат своя талант, създавайки авторско лого, което ще украси тениските на Европейския ден на езиците през 2025 година.

За учениците от специалност „Полиграфия“ предизвикателството започна още с първия учебен ден. С ентусиазъм и вдъхновение, Жанет-Мари, Никол, Гюндже и Ресмие от 12 „Б“ клас се заеха с нелеката задача да създадат лого, което да впечатли международното жури. С множество идеи, творчески усет и усърдие, те представиха оригинални проекти, които отразяват основните послания на Европейския ден на езиците – културно многообразие, езикова толерантност и взаимно разбирателство.

YouTube

Победителят ще бъде обявен скоро, а неговото лого ще бъде отпечатано на тениските, символизиращи празника през 2025 година. Независимо от резултата, участието в конкурса още веднъж доказва, че младите таланти на ПГИ „Робер Шуман“ могат да се справят с всяко предизвикателство и да оставят трайна следа със своето творчество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе