Със събитие на тема „Усмивката – най-топлият поздрав“ второкласници и МКБППМН-Кубрат отбелязаха Световния ден на усмивката и добрите дела

Второкласниците от ЦОД при СУ „Христо Ботев“ с учител В. Халилова и доброволци към местната комисия в Кубрат реализираха специално събитие посветено на най-позитивния празник, който се отбелязва през първия петък на месец октомври – Световният ден на усмивката и добрите дела.  В предварително украсена стая, създала настроение с огромна усмивка, младежи в ролята на ментори, работиха с учениците разделени в пет групи, които преди това закичиха със позитивни стикери. Ученическите екипи  имаха за задача да изброят какви характеристики има усмивката и какви емоции предизвиква тя.

YouTube

Децата демонстрираха познанията си пред много симпатична публика – възрастни, които бяха специални гости на срещата и с които децата споделиха вълнуващи преживявания. Не само им пяха и рецитира стихове, но през цялото време ги прегръщаха и танцуваха за тях.

С това организаторите на срещата напомниха, че общуването през последните години между поколенията не е на нужното ниво и често трябва да си напомним за все по липсващата солидарност.

„Усмихнатите хора, имат повече приятели“, Усмихнатите правят хората щастливи“, „Усмихнатите хора, правят повече добри дела“ и др. оригинални решения споделиха второкласниците, които получиха одобрение от възрастните, които не спираха да им се радват и аплодират през цялата среща.

С позитивни пожелания в ръчно изработени картички, искрени благодарности, подаръци за гостите от В. Халилова, всички участници се заредиха с положителна енергия и се припознаха в посланието на срещата.

Най-лесният и бърз начин да направиш нещо за някого е като го усмихнеш и прегърнеш“

  Събитието модерираха Вилдан Халилова и секретарят на кубратската комисия   Н. Карагьозова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе