Достойно представяне в Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и водна безопасност на екипа на БЧК-Разград

По повод 1 октомври – Международният ден на възрастните хора, в Националния учебно-логистичен център на БЧК в село Лозен се проведе седмото поред Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и спазване на основни правила за водна безопасност.

В него участва и Възрастен авариен екип от БЧК – Разград, представен от новите доброволки–Мирослава Кацарова, лидер на екипа, Елена Дечкова, Румяна Георгиева и Рена Ганчева, хора с богат личностен опит и професионална реализация.

YouTube

В Лозен те премериха опит и знания с екипи от 14 други области на страната, преминавайки през 15 състезателни пункта. Предизвикателствата, пред които се изправиха участниците, изискваха практически умения за прилагане на първа долекарска и първа психологична помощ при бедствия, битови и пътни инциденти, аварии и в ежедневието на хората в общността. Важен елемент от състезанието бяха както теоретичната подготовка по бедствена готовност и оказване на първа помощ, така и правилата за водна безопасност, в което се включиха повече от 75 души от 15 области на страната.

Основна част от обучението и тренингите бяха проведени от д-р Мария Пеева – дългогодишен председател на областната червенокръстка организация, чиито опит и знания бяха нужни за подготовката на екипа ни.

С оптимизъм, кураж и действеност, състезателките ни доказаха, че са ценен обществен ресурс, който може и трябва да бъде включван в ежедневния ни живот. Възможността на възрастните хора да се включат в нови за тях дейности отново доказва, че те могат и трябва да бъдат активни участници в съвременното общество, и можем да разчитаме на техните знания и житейски опит. Благодарим на Община Разград, която подкрепи участието ни в Националното състезание.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе