Разград бе домакин на Международния турнир по борба за момчета в памет на световния шампион Лютфи Ахмедов

В събота се проведе 27-ото издание на Международния турнир по борба за момчета в памет на световния шампион Лютфи Ахмедов.

В турнира взеха участие над 100 елитни състезатели от Турция, Бурса и Одрин, от Молдова, Северна Македония, и още 17 клуба от страната.

YouTube

Главен съдия на турнира бе Дениз Хамид съдия международна категория, който е директор на Спортно училище Разград. За първи път в страната, турнир започна със съдийско-треньорски семинар с мултимедийна презентация и примери с беседа, проведен лично от Димитър Чифудов съдия олимпийска категория по борба, което е с тенденция всички първенства в национален мащаб да продължат по този начин с елитни съдии от страната.

Кметът на община Разград Добрин Добрев откри първенството, подчертавайки важността и традицията в борбата на района и поздрави за отличната организация, след което приветства състезателите да получат това за което са се трудили и в духа на феърплей най-добрите да спечелят.

Турнирът беше уважен лично от Президента на Българска Федерация по борба Христо Маринов, който даде отлична оценка за организацията на турнира и подчерта важността и приноса на Лудогорската борба в национален и международен мащаб след получи плакет от ръководството на клуба връчен от изп. директор Ремзи Осман. Срещите бяха изгледани също от Областния управител на Разград Владимир Димитров и още много важни гости и деятели, като Олимпийския шампион Хасан Исаев, Нермедин Селимов, Ефраим Камберов, Сеид Мустафов, Председателя на клуба Бейсим Кълъч, Кадри Кабилов, Али Салиев, Иван Илиев, Димитър Габровски който беше удостоен с плакет от ръководството на клуба за своя 60 годишен юбилей, Левент Шен и Димитър Чифудов за принос и развитие на Разградската борба. Всички съдии бяха удостоени с признателност лично от Дениз Хамид председател на съдийската колегия на клуба. Плакети за признателност от Одринската делегация получиха и Ремзи Осман световен шампион за ветерани, изп. директор на клуба и Дениз Хамид треньор, международен съдия и директор на Спортно Училище гр. Разград.

За най-техничен състезател бе определен Мерт Мустафов от „Олимпиец“, Търговище, в категория до 44 кг. Най-резултатен бе Христо Яначков от „Берое“ ,Стара Загора, 57 кг. А за най-добър чужденец бе обявен Таха Йозтюрк, в категория до 48 кг. от Турция. В отборното класиране тимът на „Олимпиец“ (Търговище) стана първи. Втори е отборът на „Сливен“., а трети е турският отбор от „Едирне“. Приз носител на пояса на „Лютфи Ахмедов“ бе удостоен за Таха Йозтюрк в кат. 48кг. от Турския тим на гр. Бурса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе