Говедовъдна ферма в село Печеница се модернизира с евросредства

Снимка: Областен информационен център - Разград

Едноличният търговец Зейти Мехмед от село Печеница отглежда и обработва пшеница, ечемик, царевица, люцерна, пасища и мери в землищата на няколко села в община Исперих. Това става ясно от информация на ОИЦ-Разград.

Произведената продукция се използва за изхранване на едри преживни животни във фермата на животновъда – 106  говеда и биволи.

YouTube

Чрез финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. проект в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по  подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”, ще бъдат закупени материални активи за повишаване производителността на труда: фуражна модулна система за приемане и автоматизирано смилане и смесване на фуражи, телескопичен товарач, хоризонтално фуражо-раздаващо ремарке, сеялка, сеносъбирач, косачка и навесен плуг.

Оборудването е в съответствие с изискванията за биосигурност, защита и хуманно отношение към селскостопанските животни, които намаляват риска от проникването, развитието и разпространението на болести по животните.

Общата стойност на проекта е 482 839 лева, от които 241 419 лева са безвъзмедзна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Очаква се проектните дейности да приключат през октомври 2023 година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе