Учител от Разград ще се състезава в колоездачно състезание от 102 км

На 29 и 30.07.2023 година г-н Ахмед Метин Ахмед (учител в ОУ „Отец Паисий“-гр. Разград и бивш състезател по колоездене) ще бъде един от участниците в първото издание на L’Etape BULGARIA by Tour de France – масово любителско колоездачно състезание по правилата на голямия Tour de France, насочено към всички, които обичат колоезденето и в частност шосейното колоездене.

Колоездачите, от начинаещи до опитни ветерани, са избрали един от двата маршрута с дължина 57 км и 102 км, в зависимост от спортната си форма.

YouTube

Г-н Ахмед Ахмед, благодарение на добрата си подготовка в момента, е избрал да се състезава в по-дългата дистанцията от 102 км в околията на град Велинград (домакин на състезанието). Участието си в това състезание той мотивира с желанието да популяризира колоезденето като спорт сред своите ученици и съграждани.

Най-високата точка, която ще достигнат колоездачите е 1467 м надморска височина, като общата денивелация за дългата дистанция е над 2700 м.

Състезатели от над 20 държави са заявили участие в колоездачната обиколка, която по традиция ще излъчи носителят на митичната жълта фланелка, както и ще даде други три знакови фланелки – бялата за най-млад състезател, зелената за най-добър спринтьор и бялата на червени точки за най-добър катерач.

Успех на г-н Ахмед Ахмед!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе