Изпълняващата длъжността Областен управител Надя Йорданова инспектира пътя към Самуил, който снощи бе наводнен

Днес, 4 юни, изпълняващата длъжността Областен управител на Разград Надя Йорданова инспектира на място отсечката от пътя Разград – Самуил, която снощи при проливните дъждове бе затворена за около час, поради свлечени кални наноси на пътното платно. На място бяха още заместник-кметът на Община Самуил Сами Ариф, както и експерти от Областна администрация Разград.

YouTube

Пътят все още не е в добро състояние. След почистването на пътя снощи, дъждовете продължиха и рано тази сутрин, калните наноси отново са на пътното платно, като засегнатият участък е около 1500 метра. Преминаването по пътя от автомобилите допълнително се затруднява от излязъл от пътното платно тежкотоварен камион. Това блокира пътя в едното платно и чрез служители на МВР се регулира безопасното преминаване на автомобили. Недобре почистеното пътно платно забавя движението на автомобилите.

Областна администрация предупреждава на пътуващите от Разград към Самуил и обратно да се движат с повишено внимание в този участък и ниска скорост.

От сутринта техника на Община Самуил разчиства, но се очаква до обяд да пристигне тежка техника от Областно пътно управление, която да извлече закъсалият тежкотоварен камион. От там увериха,  че до края на деня наносите ще бъдат премахнати и движението ще се нормализира.

Обсъдено бе да се проведе работна среща свързана с този пътен участък с участието на директорите на Областно пътно управление, Областна дирекция „Земеделие“, ОД МВР и Областния управител, с които да се обсъдят мерки за недопускане на подобен проблем на посочения пътен участък.

Областният управител ще изпрати днес писмо до ОПУ с предписания, тъй като този път е в много лошо състояние и не се изключва това свличане на кални маси да се повтори при наличието на проливни дъждове и в бъдеще.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе