Почина дългогодишният кмет на Разград Денчо Бояджиев

Днес бе съобщена новината за кончината на дългогодишния градоначалник на Разград Денчо Бояджиев. Той бе кмет на Община Разград от 2005 г., с прекъсване в периода 2015-2019 г. През последния му мандат в периода 2019-2023 г., от 2021 г. длъжността му бе заемана по заместване от настоящия кмет Добрин Добрев.

Поклонението ще се състои на 6 юни от 11 часа в Общински културен център – Разград.

YouTube

Ден на траур в памет на Денчо Бояджиев утре

Екипът на Razgrad News изказва съболезнования на семейството и близките му!

ВИЗИТКА:

Той е роден на 02.07.1952 г. в Разград. Основно образование придобива в ОУ ”Васил Коларов”, а средно- в ТМТ ”Шандор Петьофи” Разград. През 1971-73 г. отбива военната си служба в поделение в Крумовград, след което постъпва в Юридическия факултет на СУ ”Климент Охридски”. Дипломира през 1977 г.  специалност „Право”. Семеен  с две деца .

Професионалната  му биография е разнообразна, свързана с придобитото образование и  обществено значима: стажант – съдия в Окръжен съд – Разград, юрисконсулт в ОНС Разград „Правен отдел”, организационен работник, главен експерт в Областен народен съвет Разград , юрист във фирма „Диамант”, адвокат на свободна практика в Адвокатската колегия Разград. Бил е депутат в седмото Велико Народно събрание, а от 2005г.- кмет на Община Разград.

Денчо Бояджиев е ярко изразена обществена личност, със силно и трайно участие в управлението на общината  и с авторитетно присъствие в различни органи и институции. От 1982 до 1986 г е окръжен съветник в ОНС Разград , от 1991 до 2005 г. –общински съветник  в Общински съвет Разград, дългогодишен председател на комисията по общинска собственост, приватизация и следприватизационен контрол .За мандат 2011-2015 г. е член на Управителния съвет на НСОРБ. Във всички форми на участие в обществения живот е проявявал изключителна отговорност, професионализъм и компетентност.

Целият професионален и обществен актив на г-н Бояджиев е посветен на родния му град Разград. Подготовката му на юрист е гаранция за умело и  ползотворно участие в управлението му, в изграждане на добра общинска администрация, в създаване и реализиране на  управленска политика, насочена към привличане на инвестиции, изпълнение на проекти и създаване на приветлив  вид на нашия град. Чистотата и зацветяването му са приоритети в управленската програма.

Под неговото ръководство Община Разград завоюва престиж и авторитет в семейството на общините в  Република  България. Проектната дейност на Община Разград за 2007-2014 г. е впечатляваща. Одобрени са общо 41 проекта на стойност 96 547 993 лв.

Но не само това е приносът на кмета за развитието на общината. Той успешно устоява позициите си за подпомагане на образованието и културата в нашия град. В Разград, за разлика от много други общини, няма закрити  културни институти, няма съкратени образователни  дейности и звена за извънкласно занимание на децата, културният календар всеки месец е пределно запълнен. Наложеният стил на управление от кмета  е съобразен с традициите и  разбиранията на местната общност за развитието на града.

Много полезен е стилът на сътрудничество между местната законодателна и изпълнителна власт, което дава гаранция за реализиране решенията  в посока просперитет на общината.

С цялостната си дейност като юрист, общественик, общински съветник и кмет на Община Разград г-н Бояджиев  е защитил името си на  личност с дългогодишна  общественополезна дейност за града и общината  и  заслужава да  бъде удостоен със званието ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА РАЗГРАД.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе