Разград се преклони пред Апостола в деня, в който се навършват 187 години от рождението му

Разград отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски пред паметника на Апостола в двора на едноименното училище в областния град.

YouTube

Тържественото слово произнесе Нели Николова – учител по история в ОУ“Васил Левски“. След нейните думи за почит пред подвига на Апостола и ролята му в българската история пред паметника застанаха деца от Детска театрална формация „Роли Дроли“ с ръководител Валентина Георгиева, от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител Недялка Неделчева, както и бивши ученици от ОУ“Васил Левски“. Едни от най-вълнуващите стихове и песни, посветени на Левски, прозвучаха в деня на рождението на Апостола, обединени в музикално-поетична композиция под надслов „Славим те, Апостоле“. Малките рецитатори първи положиха цветя пред паметника на Васил Левски.

След тях венци и цветя поднесоха: областният управител Севджан Съдкъев и заместник областният управител Надя Йорданова, Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът Елка Неделчева, представители на политически сили, културни и образователни институции,  организации и граждани.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе