Гимназистите от Автото участваха в НП „България – образователни маршрути“

Ученици от ПГТС „ Христо Смирненски“ – Разград участваха в НП „България – образователни маршрути“. Програмата е насочена към провеждането на образователни маршрути с цел активно учене и извън училище. Дейностите, по тази програма допринасят за обогатяване на когнитивните способности, подобряване на социалния и здравословния начин на живот на учениците, създаване на умения за работа в екип, ефективна комуникация, толерантност, екологична култура, естетическо възпитание.Участници в образователните маршрути по програмата са ученици в дневна форма на обучение от VIII клас до XI клас вкл.,  и педагогически специалист от училището.

Приключението за гимназистите  започна на 17.07. 2024г., като те отпътуваха за курорта Златни пясъци. За тяхната почивка бе изготвена програма с разглеждане на различни исторически обекти и време за отдих и почивка. Обхода на учениците премина през  Музей по история на медицината, където бе организирана беседа, в която учениците разбраха, че Музеят по история на медицината е уникален. Като идея и е единствен за целия Балкански полуостров. Самият той се помещава в сграда,, която е първата дарителска болница по нашите земи, построена е през 1869 г, със средства от завещанието на варненския търговец Параскева Николау и е обявена за паметник на културата от национално значение.

YouTube

Разходката на учениците продължи по историческите обекти, задно  с техният ръководител г-жа Марина Димитрова, и във  Военноморски музей- Варна, Малки римски терми и други исторически обекти. Най – впечатлени в разходката си, учениците останаха от Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник” във Варна. Там те успяха да разгледат прожекция на наблюдение на Слънцето, и наблюдаваха в Звездната зала демонстрация на нощното небе на различни географски ширини.

В своите приключения допълнени с помощта на туроператора ВГ ТУР, гимназистите успяха да разширят интереса си към  българската идентичност, култура, традиции и литературно наследство, за утвърждаване на духовните ценности и формиране на активна гражданска позиция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе