Предстои 31-вото издание на Есенния панаир в Разград, стартът е на 11 септември (ВИДЕО)

31-вото издание на Традиционния есенен панаир ще се проведе от 11 до 17 септември 2024 г. в Градски парк-Разград – съобщи Кметът на Община Разград Добрин Добрев на пресконференция, в която участва и заместник-кметът Зорница Евгениева, в чийто ресор е организирането на събитието. Кметът покани жителите и гостите на Разград да посетят Есенния панаир, като увери, че тази година той е още по-разнообразен и на него ще има музика и занимания за всеки вкус.

По алеите на парка ще бъдат подредени щандове на 65 фирми. Най-много са тези от Разград, но ще има и търговци от: София, Русе, Варна, Търговище, Плевен, Враца, Берковица, Велико Търново,  Ловеч,  Павликени, Горна Оряховица, Перник,  Дупница, Несебър, Бяла,  Балчик,  Кубрат и др.  Фирмите ще предлагат спортни, детски, дамски и мъжки облекла, чанти, раници, спално бельо и шалтета, чорапи, детски играчки, балони, сувенири,  бижутерия и др. Ще има  шатри  за продажба на вино,  ядки, сушени плодове, захарни изделия – бонбони, халва, баклава и др. Традиционно участие с щандове за сувенири ще имат и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Подай ръка“ – гр.Разград, както и Сдружение „Жанета“.

YouTube

По централната алея ще бъдат разположени 12 временни обекти за хранене,  тип скара-бира, както и 15 броя  машини за понички, палачинки, гофрети, щандове за пуканки, памук, царевица, сладолед и др. А също и 11 малки атракционни игри.

Над 20 ще са съоръженията в атракционния кът под Пантеона. Сред тях: Детска люлка „Екстрийм“, автоскутер,  виенско колело,  паратропер,   люлка „Диско пейка“, люлка „Брейк Денс“, игра „Томбола“, игра „Пинк денс“, детски въртележки, бънджи батути,  надуваеми батути,  детско влакче „Конвой”,  спортни стрелбища, силомери и др. Във връзка с осигуряване на безопасна експлоатация на атракциите собствениците им са задължени да представят Паспорт на съоръжението с Протокол за извършен годишен технически преглед, с който се установява техническата безопасност на съоръжението и се разрешава неговото функциониране за 2024 г.

Кметът Добрин Добрев благодари на три от фирмите, осигуряващи големите атракциони – „Валентинов В” ЕООД гр. Разград,  „Фортуна 2003” ЕООД гр. Разград и „Крепес 2017” ЕООД гр.Варна, които са основните спонсори на културната програма по време на панаира.

Тя започва след откриването на панаира, което е насрочено за 19,30 ч. на 11 септември, сряда. На сцена „Ронда“ след официалното откриване ще пеят фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови – внучките на известната народна певица Гуна Иванова.

В четвъртък от 19,30 ч. на „Ронда“ започва детско парти с игри и с водещ Искрен Пецов. След него в 20,00 ч. е концертът на поп-фолк изпълнителя Александър Робов.

В петък и събота също ще има детско парти с водещ Искрен Пецов. Концертите след неговите изяви ще са на поп-фолк изпълнителя Емрах на 13 септември и на поп-певицата Кристина Димитрова на 14 септември.

На 15 септември от 20,30 ч. е концертът на поп-фолк певицата Емилия.

В последните два панаирни дни вечерните концерти ще започват с изпълнения на възпитаниците на разградската школа „Енджой мюзик“. Те ще пеят от 19,30 ч., от 20 часа на 16 септември ще е концертът на поп-фолк певицата Ванеса, а на 17 септември – на поп-изпълнителката Гери-Никол.

През всички дни на панаира до сцена „Ронда“ ще бъде поставено съоръжение с форма на сърце за събиране на пластмасови капачки от кампанията „Аз Вярвам и Помагам“. Това ще се случва и на следващи масови събития, организирани от Община Разград, на които се продават и консумират повече напитки, чиито капачки могат да се използват за благотворителната кампания.

Програмата на панаира жителите и гостите на Разград ще могат да видят от утре на рекламно пано в централната част на града – в близост до паметника на Майстор Манол, където имаше рекламно пано и по време на Панаира на киселото мляко.

По време на панаира се въвежда и временна организация за безопасност на движението в района като движението на МПС се извършва еднопосочно по следните улици:

  • по ул. „Гаврил Кръстевич” в участъка от кръстовището на ул. „Ангел Кънчев“ до бул. „Васил Левски“;
  • по бул. „Васил Левски“ в участъка от кръстовището на ул. „Гаврил Кръстевич” до ул. „Северен булевард“;

На тези улици се обособяват паркоместа, като МПС паркират най-вдясно по посока на движението, успоредно на оста на пътя. Срокът на действие на временната организация на движението е от 10:00 ч. на 11.09.2024 г. до 10:00 ч. на 18.09.2024 г.

На територията на Северен градски парк от северната и южната страна на пътя, водещ до хотелски комплекс „Лес“ от 10:00 ч. на 11.09.2024 г. до 10:00 ч. на 18.09.2024 г. се обособява временен безплатен паркинг като паркирането се осъществява напречно на пътя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе