Отбелязваме 6 септември в Исперих

На 6 септември България празнува едно от най-значимите събития в своята история – Съединението на Източна Румелия с Княжество България. По този повод, всички жители и гости на град Исперих са поканени да се присъединят към тържественото честване, което ще се проведе в петък, 6 септември, от 10:00 часа пред паметника на Свети Георги.

Съединението е исторически момент, който символизира стремежа на българския народ към свобода, независимост и национално единство. В този ден през 1885 г., българите от Княжество България и Източна Румелия вземат съдбата си в свои ръце и обединяват двете области в едно цяло, въпреки международните предизвикателства и опасности. Чрез този смел акт на воля и единство, нашите предци поставят основите на съвременна България.

YouTube

На празничното събитие в град Исперих, което ще се състои пред паметника на Свети Георги, ще сведем глави в знак на признателност към героите на Съединението. Нека заедно почетем техния подвиг и покажем уважение към историята, която ни обединява.

Организаторите призовават всички, които се чувстват свързани с българската история и култура, да се присъединят към тържеството и да отдадат почит към събитията и героите, направили възможно Съединението.

Нека този ден ни напомни за силата на българския дух и стремежа към единство и независимост, които продължават да вдъхновяват нацията и до днес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе