Разградски танцьори бяха на участие в Одрин

Танцьори от Средношколската танцова формация към НЧ”Напредък 1901”-Разград се завърнаха от участие във фестивал в Одрин. Ръководител на българската група бе заместник областния управител Евгени Драганов, а визитата бе част от културния календар, създаден въз основа на Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете области, подписана през декември 2017 г. от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

YouTube

11-те танцьори, чиито ръководители във фолклорния състав са Илонка Неделчева и Илиян Дончев, представиха традиционни капански танци на деветото издание на международния фестивал „Балканско детско веселие”, който се провежда в Одрин по повод Деня на детето. Малките танцьори имаха възможност да се запознаят със свои връстници от няколко балкански държави, преминаха в дефиле по улиците на Одрин, имаха среща с валията Гюнай Йоздемир, събраха и овациите на публиката с представянето си на сцената на фестивала.

Това бе четвърто посещение на представители на Област Разград от различни сфери на обществения живот в турския град за сметка на домакините. Всяка визита включва както туристически маршрути, така и обмяна на опит с представители на същата гилдия или занимания. Следващата визита е на имами от Лудогорието.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе