Министър Стоянова: Няма да отстъпя и крачка назад по отношение на дигитализацията в обучението на водачите на моторни превозни средства

Няма да направя и крачка назад по отношение на дигитализацията в учебния процес на водачите на моторни превозни средства. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова по време на среща днес с представители на браншовите организации на автошколите в страната. Тя информира, че се очаква утре в Държавен вестник да  бъдат обнародвани измененията на Наредба 37 и Наредба 38, свързани с процеса по обучение и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС.

„Безопасността на пътя е наша обща отговорност и затова вярвам, че с тези промени ние ще гарантираме по-добър контрол и по-стриктно спазване на правилата от страна на инструкторите“, посочи министър Стоянова. Промените в наредбите предвиждат дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение на кандидат-водачите, както и редица мерки за намаляване на административната тежест за учебните центрове. Предвижда се електронни да станат графикът за обучение, учебният дневник и учебният картон на всеки курсист.

YouTube

Представители на браншовите организации направиха предложения относно методологията за разпределяне на часовете за практическите изпити, как  да бъде прекъсната връзката между регионалните структури на ИААА и изпитващите в тези райони, както и инструкторите да не взимат участие в практическите изпити на своите курсисти. Министър Стоянова възложи на ИААА в срок до петък да разгледат всички предложения и проблеми и да представят конкретни решения на всеки от тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе