Кметът на Разград поздрави учениците и учителите в НПТГ “Шандор Петьофи“ с началото на учебната година (ВИДЕО)

Кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на тържеството, с което бе открита учебната 2024/25 г. в НПТГ “Шандор Петьофи“-Разград. Той поздрави учениците и учителите в гимназията, чийто праг е прекрачил за пръв път като ученик преди 25 години, за това, че са избрали да свържат живота си с Механото и да получат там средното си образование. Кметът Добрин Добрев заяви, че всички ръководители и учители са дали всичко от себе се през годините, за да може учениците да получат качествено техническо образование не само в региона, а и едно от най-добрите в страната. „Техническата база е значително подобрена, условията за обучение са отлични, а базите и лабораториите, в които упражнявате практиките по тези толкова желани и търсени специалности, са оборудвани с модерна техника. Гордейте се че сте част от Механото!“ – обърна се г-н Добрев към учениците в НПТГ.

На учителите той пожела здраве, сили и енергия, „защото учителството е не само професия, а призвание. Вярвам, че ще успеете по пътя, по който сте тръгнали.“ – каза още Кметът.

YouTube

На родителите той също пожела всички като общество да се справим с най-сериозната мисия – да научим децата освен на знанията, които получават в училище, и на толерантност към по-слабия, на непоносимост към лошото и несправедливостта, да ги направим достойни граждани на нашия град и на България.

Приветствие към учениците и учителите отправи и директорът на НПТГ “Шандор Петьофи“ Биана Тодорова.

Официални гости на тържеството бяха и: Областният управител Владимир Димитров, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, председателят на Обществения съвет към НПТГ Джипо Джипов, Александър Иванов от РУ “Ангел Кънчев“, бившите директори Нешка Христова и Георги Обретенов.

След тържеството официалните гости разгледаха материалната база, обновена по четири проекта на обща стойност 6 милиона лева, сред които и изграждане на Център за високи постижения. В част от помещенията, в които  не се провеждат учебни занятия, ремонти ще се извършват и в първите дни от учебната година – актовата зала, ученическия стол и част от работилниците. Продължава и монтирането на соларни панели на покрива на сградата.

500 са учениците в НПТГ “Шандор Петьофи“, 74 от тях са в дуална форма на обучение.

Кметът връчи поздравителен адрес на директора Биана Тодорова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе