„Спорт #БезОтпадъци“ в ДГ № 7 „Васил Левски“-Разград

На 27 септември 2024 г. за трета поредна година екипът и децата от детската градина участваха активно в отбелязването на Европейския ден на спорта в училище в България, който се организира от Сдружение „BG Бъди активен“ и е част от националната кампания NowWeMOVE. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото се може повече деца и млади хора, училища и организации.

YouTube

Чрез включването на децата в Европейския ден на спорта в училище, педагозите си поставиха задачата да помогнат на своите възпитаници да развият физическото си здраве, да получат удоволствие от спорта, както и да подсилят своята самоувереност и психическо благосъстояние.

Един от акцентите през този ден бяха специалните гости на празника:

  • Дениз Хамид – Директор на Спортното училище в гр. Разград, международен съдия по борба, доказан треньор по борба във всички възрасти от деца до мъже и жени от новото поколение на Лудогорието и страната, изградил многобройни шампиони, национални състезатели, участници и медалисти на Световни и Европейски първенства.
  • Кирил Петров – треньор в Спортен клуб по баскетбол „Вълци“ – Разград и на националния отбор по баскетбол.
  • Фатме Шабан – десеткратна шампионка на България, бронзова европейска медалистка по борба и Спортист № 1 на Разград за 2023 г.
  • Многократните шампиони по борба на България – Десислава Иванова, Филис Кянил, Ивомир Банков, Християн Дянков.
  • Емирчан Бориславов – шампион на България по бокс и Ишкън Бориславов – медалист от републикански първенства.

Които бяха добър пример и вдъхновение на децата за занимания със спорт, здравословен и активен начин на живот.

В предварителната подготовка на събитието педагозите разказаха на децата за необходимостта от разделното събиране на отпадъци и как да го правят правилно. Учители, родители и деца от ДГ № 7 „Васил Левски“ гр. Разград изработиха кошчета за разделно събиране, които използваха в спортните игри и поставиха на видно място в двора на детското заведение.

С участието си в Европейския ден на спорта в детската градина на децата се даде възможност да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което да им доставя удоволствие и да им помага да растат здрави и силни.

Събитието „Спорт #БезОтпадъци“ в ДГ № 7 „Васил Левски“ гр. Разград е пример за обединението на спортните клубове от гр. Разград и детското заведение в името на популяризиране на ползите от физическата активност и здравословния начин на живот.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе