В петък Областна администрация ще проведе учение с проиграване на симулация на ПТП с пострадали

Областна администрация Разград съобщава, че на 11.10.2024 г., от 10,00 до 13,00 ч, се предвижда провеждане на пълномащабно учение на съставните части на Единната спасителна система в област Разград (Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на Министерство на вътрешните работи, Център за спешна медицинска помощ, Община Разград, Областен съвет на БЧК, и Оперативна дежурна част към Областния съвет за сигурност) при пътнотранспортни произшествия на тема: „Осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи в област Разград при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали“.

В занятието ще участват и представители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ и Областна дирекция „Земеделие“.

YouTube

Учението включва проиграване на симулация на пътнотранспортно произшествие с пострадали. Планира се ПТП да бъде ситуирано в пътното платно в участъка от ул. „Иван Вазов“ извън село Гецово, община Разград, преди разклона на републикански път I-2 Русе – Варна. Движението в участъка ще се затвори напълно от двете страни: на разклона на улицата към път I-2 и в края на населеното място. Трафикът, идващ откъм село Гецово, с цел да излезе към републикански път I-2 Русе – Варна, ще се пренасочи по улица „Георги Дамянов“ покрай бензиностанция „Път консулт“. Трафикът, идващ от път I-2 на влизане към селото, ще се пренасочи към другите постъпи към селото.

В затворения участък ще влизат автомобили на полицията, пожарната и  „Бърза помощ“, с включена светлинна и звукова сигнализация. Това не бива да притеснява гражданите, защото ще се провежда учение по безопасност на движението по пътищата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе