Razgrad News спечели финансиране по инициативата „Ти и Lidl за твоето утре“

Онлайн медията Razgrad News, собственост на „ДМА МВ“ ЕООД, кандидатства и спечели финансиране най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за нашето утре“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Асоциация на европейските журналисти.

Нашата медия кандидаства с проект в категория „Медийни и журналистически проекти“ в категория регионална медия с проекта „Подкаст студио на Razgrad News”. Фондацията ще финансирана подготовката на студиото и последващата реализация на продукция, която следва да бъде заснета в рамките на проекта.

YouTube

В рамките на програмата ще бъдат реализирани следните дейности: ремонт на помещението, в което ще се намира нашето ново студио, обзавеждане на част от сетовете и закупуване на част от техниката, необходима за реализация на крайната продукция и нейното популяризиране.

В рамките на проекта ще бъдат реализирани подкаст епизоди в три направления, а именно:

  • Razgrad Podcast – гости, които са живели и учили в областта, след това са работили и трупали опит в други големи градове, чужбина или др места. След известно време на трупане на опит, тези хора са се завърнали в родния малък град и се опитват да развият бизнес и предпримачесткото общество в града. Подкастът ще представя личности от различни сфери като бизнес, изкуство, спорт и култура. Чрез интригуващи интервюта и разговори, Razgrad Podcast цели да вдъхнови аудиторията и най-вече подрастващите и младежите, които тепърва трябва да започнат своя път, че въпреки трудностите, всичко е възможно. Проектът ще се фокусира върху популяризирането на позитивни примери и ще се стреми да укрепи чувството за общност и принадлежност сред жителите на Разград.
  • East Cast – гости от Североизточна България и най-вече градовете Варна, Шумен, Търговище, Силистра, Добрич, Велико Търново и др., които ще разкажат за своята история и своя път до момента и как са постигнали своите постижения – било то в бизнес средата, било то в спорта или културата. Основно разчитаме на голямата аудитория в градовете и интереса към имената, които ще поканим и покажем в епизодите – хора постигнали много в бизнес аспект, хора постигнали много в културната сфера и т.н.
  • Подкаст „Образованието отвътре“ – подкаст, фокусиран върху иновациите и предизвикателствата в сферата на образованието. Идеята е да се създаде платформа за дискусии с учители, преподаватели, експерти и студенти, които да споделят своите виждания и опит. Подкастът ще разглежда теми като модерни методи на преподаване, интеграция на технологиите в класната стая, съвременни педагогически подходи, както и проблемите, пред които е изправена образователната система. Идеята ще предоставя ценни съвети за родители, преподаватели и ученици, насочени към подобряване на качеството на обучението и насърчаване на непрекъснатото учене. В същото време, проектът ще е и с научна насоченост – с интересни разговори и игри на живо ще се обясняват правила за правопис и правоговор, които да са интересни за младото поколение и в същото време да им помогнат да обогатят своите знания в насока за правилно писане и говорене.

Проектът е вече в ход, като се очаква снимките да стартират в началото на месец ноември. Всички епизоди ще може да гледате в нашия YouTube канал, за който може да се абонирате от ТУК. Благодарим!

Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за нашето утре“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Асоциация на европейските журналисти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе