Светлин Симеонов от Областна администрация-Разград участва в заседание на Българо-румънската земеделска работна група в Гюргево

Директорът на дирекция „АПОФУС“ към Областна администрация Разград, Светлин Симеонов бе част от делегацията, която присъства на заседанието на Съвместната българо-румънска земеделска работна група в сряда в окръг Гюргево. Участието му бе продължение на трансграничното сътрудничество между регионите в двете съседни страни, което касае насърчаване на земеделските инициативи в региона. Симеонов се включи в обсъжданията, насочени към създаването на условия за по-тясна колаборация между българските и румънските земеделци, които подкрепиха идеята за формиране на трансграничен кооперативен съюз. Основен момент от обсъждането бе значението на административната подкрепа и иновациите за развитие на селскостопанския сектор, което ще улесни достъпа на българските производители до нови пазари, включително румънският.

YouTube

По време на визитата в село Въръщи, окръг Гюргево, делегацията от България бе посрещна с изпълнение на български народни песни. В рамките на посещението участниците разгледаха една от водещите земеделски кооперации в южната част на Румъния – „Вкус от Гюргевски вкусове“, която служи за пример в областта на сдружаването на земеделски производители. Заседанието бе организирано от Областната администрация – Русе и Асоциация „Еврорегион Данубиус“, като събра множество представители на различни институции и експерти от двете страни. Участието на представител на Областна администрация Разград допринесе за затвърждаването на партньорските отношения между България и Румъния в селскостопанския сектор.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе