Грамоти и ваучери получиха представители на девет училища, участвали в инициатива за Деня на психичното здраве

Заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева връчи грамоти и ваучери за покупка от книжарница „Светлина“ на представители на девет училища, които участваха в инициатива, посветена на 10 октомври – Световния ден на психичното здраве.

YouTube

Предизвикателството към учебните заведения бе отправено от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него. Предложението към учениците и ръководствата на училищата бе да започнат деня със сутрешна гимнастика.

Заместник-кметът Елка Неделчева благодари на представителите на деветте училища за това, че са се включили в инициативата „Време е да дадем приоритет на психичното здраве на работното място“, която бе на тема „Играй гимнастика, бъди психически и физически здрав“. Тя каза, че това е един от начините да се облекчава ежедневния стрес. „Дано това се превърне в редовна практика по ваша и на учениците преценка, ще е само плюс работният ден да започва по този начин“ – каза още г-жа Неделчева.

Докато получаваха грамотите и ваучерите част от представителите на училищата споделиха, че това се е случило, на учениците им е харесала инициативата и в някои от училищата сутрешната гимнастика вече е ежедневие.

„Надявам се по същия начин да продължите да откликвате и да се включвате и в други наши  инициативи“ – заяви председателят на ОбСНВ Станислава Петрова.

Световният ден на психичното здраве бе отбелязан със сутрешна гимнастика в: ПГХТБТ„Мария Кюри“; ПГПЧЕ„Екзарх Йосиф“; ПГИ„Робер Шуман“; ППМГ„Акад.Н.Обрешков“; ОУ„Ив.С.Тургенев“; ОУ„Св.Св.Кирил и Методий“ с.Ясеновец; Спортно училище-Разград; ОУ„Хр.Ботев“; ОУ„Елин Пелин“ с. Стражец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе