Започва зимната подготовка в област Разград

Снимка: Данче Бозаджиева

Във връзка с подготовката на страната за зимния сезон 2024-2025 г. и с цел предприемане на превантивни мерки за осигуряване нормалното функциониране на пътната инфраструктура, Областният управител на област Разград разпореди да се проведат съвещания с участието на кметовете на населени места, кметските наместници, общинския щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия и представители на дружества имащи отношение към подготовката на общината за работа при усложнена зимна обстановка, за готовността на населените места.

Следва също да бъдат извършени проверки на готовността за зимно поддържане на общинската пътна мрежа и снегопочистващата техника по сключени договори в общините, като не се допуска дублиране с техника от други фирми и общини. Ще бъде обърнато внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили предвидени в договорите. Проверка предстои на техническите възможности на фирмите и едноличните търговци за изпълнение на договорените задължения и осигуряване на качествено поддържане на общинската пътна мрежа при зимни условия.

YouTube

Задължително трябва да се осигури финансиране на мероприятията по подготовката за зимата и се заделят целеви финансови средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи. В частта от зимната подготовка влиза и организация относно непрекъсване на здравното и медицинското обслужване на населението.

В общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците притежаваща техника, годна за извършване на аварийно-спасителни действия при зимни условия с вида техника, имената на собственика и телефони за връзка с него.

Заповедта вменява на ръководителите на ведомства и дружества, имащи отношение към работата при усложнена зимна обстановка, да представят за съгласуване в Областна администрация Разград плановете за действие при усложнена зимна обстановка до края на месеца. Държавните и общински горски стопанства следва да извършат мероприятията заложени по почистване на опасни клони и дървета по републиканската и общинска пътна мрежа.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе