Областният управител бе гост на празник в ДГ“Щастливо детство“-Исперих

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост днес на празник в ДГ“Щастливо детство“ в Исперих. Събитието се проведе под надслов „Есента, семейството и поезията“.

Г-н Хюсмен поздрави педагозите и директора на детската градина Елка Дучева за идеята в програмата да включат темата за семейството и позабравените семейни ценности. Апелира и родителите да са съпричастни с възпитанието на човещина и човешки ценности в подрастващото поколение.

YouTube

„Времената са различни, но ценностите са едни и същи, нека не се оправдаваме с трудните времена, а да възпитаме добри граждани на Република България“ – каза Областният управител. Г-н Хюсмен призова още да се полагат усилия децата-билингви да овладяват добре официалния български език, защото това ще им даде възможност за реализация и развитие в живота.

Областният управител подари 15 комплекта пастели за заниманията на възпитаниците на детската градина.

В оригиналната програма участваха всички деца от ДГ“Щастливо детство“, дори и най-малките – на по 3 години. Те представиха песни, танци, стихотворения и епиграми. Имаше и съвременни интерпретации на български народни приказки, както и творби на исперихски автори, които бяха в залата – поетесата Ирина Петрова и авторът на епиграми Ангел Николов. Включени бяха и игри с родителите.

В публиката бе и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Исперих Исмаил Айдън, както и родителите на малчуганите, които участваха в тържеството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе