Ето как може да намалим данъка на автомобила ни, ако няма евро норма

Във връзка с многобройните запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния данък на МПС, от Столична полиция информират, че при липса на посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6 на притежаваното от Вас превозно средство, вписана в свидетелството му за регистрация (част „Първа“ и част „Втора“) и не притежавате официален документ удостоверяващ екологичната норма Евро, първо трябва да се обърнете към официален представител на марката на Вашето МПС за Р. България, откъдето да се сдобиете с удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на автомобила. 

След това лично или чрез пълномощник с моторното превозно средство трябва да отидете до Отдел „Пътна полиция”-СДВР като носите с Вас този документ заедно със свидетелството за регистрация на МПС – част „Първа и част „Втора“ / „големия“ и „малкия“ талон/ . След като преминете с превозното средство през пункта на „Пътна полиция”-СДВР за идентификация, предоставяте съответните документи на служителите от МВР за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма.
Уточняваме ,че за това ,че не е вписана екологичната норма в свидетелството за регистрация никой няма да ви санкционира, а от това дали е нанесена, зависи какъв ще е размерът на годишният данък на МПС.

YouTube

Подмяната на талонът се налага само, ако това изискват от там(общината) . В някой общини изискват само да попълните декларация по чл. 54, ал. 1 от Закона за местните. данъци и такси за притежаван лек автомобил.

ВАЖНО! КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ АКО В СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА РЕГИСТРАЦИЯ (ЧАСТ „ПЪРВА“ И ЧАСТ „ВТОРА“) НЕ Е ПОСОЧЕНА…

Публикувахте от СДВР Столична Полиция в Вторник, 26 февруари 2019 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе