Над 360 деца участваха в общинското събитие „Децата – бъдещето на света“

Заместник-кметовете на Община Разград Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, както и председателят на Общински съвет Надежда Радославова посрещнаха на 26 септември на площад „Независимост“ децата, участници в карнавалното дефиле на децата от детските градини, с участие на деца от всички детски градини в града, както и от селата Стражец и Мортагоново. Дефилето бе част от програмата на инициативата на Община Разград, която е част от националната инициатива на Държавната агенция за закрила на детето, по повод отбелязването на 30-та годишнина на Конвенцията на ООН за правата на детето.

YouTube

Събитието пред Общински културен център продължи с концерт на детските градини, Музикална школа „Илия Бърнев“ и   ЦПЛР – Център за работа с деца, както и Център за техническо и научно творчество.

В общинската програма под надслов „Децата – бъдещето на света” участваха трите ЦПЛР. На площад „Ларго” бяха организирани спортни изяви за учениците от различни възрастови групи от ЦПЛР – Ученическа спортна школа „Руси Бухтев”. В секция „Спорт“ бяха организирани игри за деца на всички възрасти в следните направления:

  • Баскетбол момичета и момчета /III –V клас; VIII – X клас; XI – XII клас.
  • Тенис на маса (Детски любителски турнир)момичета и момчета /V – VII клас; VIII – X клас.       Бадминтон момичета и момчета /II – IV клас; V – VII клас.
  • Шахмат – Турнир по ускорен шахмомичета и момчета /II – IV клас; V – VIII клас.
  • Стрелба с лък – момичета и момчета / II – IV клас; V – VIII клас.

Проведен бе крос в централната част на града, с различни възрастови групи, като победителите до трето място получиха награди.

В работилнички за изкуства от Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо научно и техническо творчество, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинският съвет по наркотични вещества разположени пред Общински културен център, децата бяха обучавани в работилнички „Млад кулинар”, „Млад приложник”, „Екоработилничка”, „Конструиране и моделиране”, „Направи си слайм”, „Български шевици”, „Изработка на гривнички”, „Забавно колело”, клуб „Кариерно консултиране”.

Общо във всички прояви на инициативита участваха 367 деца.

Чрез празничните събития Община Разград подкрепя инициативата за отбелязването на 30-та годишнина на Конвенцията на ООН за правата на детето като важен момент в утвърждаването на европейските ценности по отношение грижата за децата и младите хора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе