71-годишна жена от Исперих е поредният случай с COVID-19 в Разградско

Директорът на РЗИ д-р Ася Генева представи актуална информация за карантинирани, заразени и контактни на заразени с коронавирус на територията на областта, според която на 17.06.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград – жена на 71 г. от град Исперих.

Жената е потърсила е медицинска помощ на 14.06.2020 г. в „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, гр. Исперих, където е хоспитализирана в ОВБ /в изолатора/. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/ и е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

YouTube

Областния кризисен щаб за борба проведе свое заседание днес

Болната е приведена в ОИБ на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД със специализиран транспорт. Лицето е със следните придружаващи заболявания: ИБС, АХ и МСБ.

Към 18.06.2020 г. поставените под карантина лица в областта са 248. Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 45, от тях активни 25. На стационарно лечение са 9 в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“ гр. Русе и двама в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе. Общо за област Разград са регистрирани три случая на лица, починали от COVID-19.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе