Областния кризисен щаб за борба проведе свое заседание днес

Снимка: Областна администрация - Разград

Днес, 18 юни 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен свика заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.

 На проведено в зала 712 на Областна администрация Разград заседание, председателствано от Областния управител, участваха кметове и зам. кметове на общини, директорите на болниците в областта и на Центъра за спешна медицинска помощ – гр. Разград, директорът на  РЗИ – д-р Ася Генева, комисар Константин Костов – зам. директор на ОД на МВР – Разград, д-р Илиян Драмалиев – директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“ – Разград, Ангел Петков – началник на Регионално управление на образованието Разград. На срещата присъстваха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

YouTube

71-годишна жена от Исперих е поредният случай с COVID-19 в Разградско

Всички отговорни институции докладваха на Областния управител Гюнай Хюсмен за дейността си по ограничаване разпространението на COVID-19 в област Разград и по изпълнение на приетите решения на последното заседание на Щаба, проведено на 8 юни 2020 г., за прилагане на противоепидемични мерки, насочени към село Ясеновец, община Разград. По отношение на село Ясеновец са реализирани редица дейности по изпълнение на предписаните противоепидемиологични мерки: Община Разград извърши дезинфекция на улиците в селото, полицията упражнява ежедневен контрол на поставените под карантина лица и за изпълнение на указанията от заповедите на кмета на община Разград и на директора на РЗИ-Разград, инспектори от Областна дирекция „Безопасност на храните“ са извършили мащабни проверки на търговски обекти в населеното място.

Директорът на Регионална здравна инспекция Разград – д-р Ася Генева посочи, че благодарение на тези съвместни действия на компетентните институции и добрата координация от страна на Областния управител и Областния щаб, се постига максимално ограничаване разпространението на коронавируса, като все още като огнище на заразата остава село Ясеновец, където обаче ескалацията на разпространението на коронавируса е овладяна и през последните дни възникват само единични случаи.

Началникът на Регионално управление на образованието Разград, че държавните зрелостни изпити и външното оценяване на седмокласниците са проведени при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки.

Областният управител призова отговорните институции да прилагат стриктен контрол по спазване на противоепидемиологичните мерки за населените места с регистрирани случаи на лица, заразени с COVID-19 и гражданите за отговорно отношение.

Обсъдени бяха механизми за още по-добра координация и комуникация между институциите като РЗИ, ЦСМП, болниците, полицията и местната власт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе