Областният управител откри първото за годината заседание на ОСПДН

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри първото за годината заседание на Областния оперативен екип към Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград.Той поздрави ангажираните с работата на екипа и най-вече Георги Милков за активността по тази важна тема.  Съветът в Разград е първият в страната, учреден на областно ниво.

На заседанието бе представен анализ на резултатите от проведено анкетно проучване след членовете на ОСПДН относно прилагане на Закона за защита от домашното насилие, обсъдени бяха и структурата и съдържанието на Отчета за 2017 г. за дейността на съвета, както и приоритетите и дейностите за Плана за 2018 г. за дейността на съвета, също и възможностите за подобряване на комуникацията и координацията в съвета.

YouTube

Членовете на оперативния щаб взеха решение да обсъдят отчета и плана на следващото си заседание на 26 март, тогава ще насрочат и първото за 2018 г. заседание на ОСПДН. Сред приоритетите за настоящата година ще е и търсенето на възможности за изграждането на Кризисен център за жертви на насилие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе