Областният управител се срещна с първата група от Разград, която ще гостува на Одрин

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов се срещнаха с първата група жители на Област Разград, които ще посетят Одрин на разноски на домакините.

Това се случва въз основа на подписаната през декември 2017 г. Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете административни области. Декларацията е първият подобен документ, подписан на ниво Областни администрации между двете държави, иновативни са и визитите на представители на различни сфери на обществения живот, които ще посещават колегите си от Одрин.

YouTube

Групата е от 40 изявени състезатели от Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“ и техни треньори. Младите хора ще гостуват на свои връстници, занимаващи се със същите видове спорт в Одрин на 12 и 13 март. Във визитата им са включени посещения на спортни бази и на туристически забележителности в града в южната ни съседка.

Г-н Хюсмен разказа на младите хора за сътрудничеството между Разград и Одрин и им пожела да съберат приятни спомени от посещението си в турския град. Обеща им още, ако екскурзията се окаже стимул за тях и до края на годината имат още по-добри спортни успехи, ще получат още по-хубав подарък от него.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе