Приключи проекта „Твоят час” в Автото

В Гимназията по транспорт и строителство клубовете по проекта „Твоят час” приключиха своята работа за тази учебна година. Ученици бяха включени в шест групи – три за преодоляване на обучителни затруднения /”Езикова култура”, „Езикова грамотност”, „Търсачи на миналото”/ и три по интереси /”Туризъм и подвижни игри”, „Фотооко”, „Приятели на природата”/.

YouTube

В клубовете за преодаляване на обучителни затруднения възпитаниците на училището бяха ангажирани с овладяване на книжовните норми, подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература, с посещения на театрални постановки по сюжети от матуритетни творби, запознаха се с историята на родния край, посетиха културно-историческите музеи в града, държавния архив и държавни и обществени сгради.

Част от дейността на групите по интереси беше изведена на различни места извън учебното заведение. Учениците се учиха да садят цветя, да организират летуване на къмпинг, участваха в спортни инициативи на градско ниво, изявяваха се във фотоконкурси.

Проектът приключи с представително занятие в град Варна. Учениците посетиха аквариума и Военноморския музей.В аквариума разгледаха различни видове красиви морски обитатели, видяха римските терми. Във Военноморския музей се запознаха с историята на българския военен и търговски флот и изложените корабни модели, морски униформи, отличия, лични вещи и навигационни прибори и други. Учениците разгледаха морската градина и увековечиха приятните мигове със снимки на брега на морето.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе