Разградскса делегация посети румънския Слобозия

Официална делегация от Община Разград с участието Виолета Антонова – главен експерт „Култура” и общинските съветници инж. Стефан Стефанов и Фатме Селим, гостува в побратимения град Слобозия, Румъния по време честванията на 50-годишнината на окръг Яломица, в рамките на „Дни на Община Слобозия 18 – 20 май 2018”.

На протоколна среща с ръководството на Община Слобозия беше поднесен Поздравителен адрес от Кмета на Община Разград, приветствия от двете побратимени страни и протоколни подаръци.

YouTube

По време на посещението бяха установени делови контакти с ръководни представители на Община Слобозия, приятелски връзки с гостуващи делегации от Молдова и Област Силистра.

На посещение в Туристически информационен център Слобозия бяха разменени рекламни материали за културно-историческото наследство на Разград и Слобозия. Обсъдени бяха две направления в туристическия обмен – културно-исторически и винарно-кулинарен, в които Разград участва с бранда „Абритус“. Беше постигната договореност за взаимна размяна на туристически групи, за организирани посещения на забележителностите на двата побратимени града.

На 19 май 2018 г. – обявен за Ден на Европейското културно наследство, делегацията на Община Разград отбеляза с посещение на Национален музей на земеделието и етнографията, гр. Слобозия. Музеят е най-големият в Румъния, с изключително богата експозиция от професионално реставрирани и поддържани експонати и артефакти.

Делегацията участва в Културната програма от събития, посветени на празника на Община Слобозия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе