Областният управител с апел за по-добро отношение към гражданите

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров проведоха работна среща с ръководителите на териториалните структури на централната изпълнителна власт в областта.

Това е втора среща в такъв формат, но първата преди една година бе опознавателна, а тази е работна – уточни в началото г-н Хюсмен. Пред ръководителите на институции той представи накратко основни моменти от отчета за дейността си през първата година от своя мандат като Областен управител. Акцент в него бяха и отношенията с териториалните структури на централната изпълнителна власт. „В общи линии съм доволен от това, което правим съвместно с държавните учреждения“ – заяви Областният управител. Той обаче допълни, че освен да изпълнява стриктно задълженията си по длъжностна характеристика, държавният служител на ръководна длъжност трябва да бъде пример за служителите от ръководената от него институция и да полага усилия и над рутинните си задължения по отношение на повишаване доверието на обществото към администрацията. Г-н Хюсмен даде и конкретен пример с факта, че на тържествата на националните празници на площада в областния град хората са едни и същи и освен Областния управител и заместниците му други представители на централната изпълнителна власт няма. Г-н Хюсмен призова ръководителите на институции да се включват в отбелязването на националните празници, защото това е добър знак и пример от страна на държавната администрация към обществото. Заместник областният управител Евгени Драганов пък апелира държавните институции да поставят символите на държавата пред сградите си, допълни още, че не бива да общува с гражданите само в приемен ден, даде за пример г-н Хюсмен, който не връща хора, посетили Областна администрация. Г-жа Црънгалова също призова институциите да работят за това да се усети промяната в отношението към гражданите.

YouTube

Ръководителите на държавни институции представиха предприети от тях мерки през последната година за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса, както и добри практики при осъществяване на контролната си дейност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе