Малки художници от Цар Калоян получиха подаръци от Областния управител

Още 13 малки художници получиха днес подаръци от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен заради участие си в конкурс, организиран от него.
Г-н Хюсмен бе на посещение в две детски заведения в община Цар Калоян днес, придружи го независимият общински съветник в Общински съвет-Цар Калоян Ариф Арифов.

YouTube

В ДГ“Славейче“ в Цар Калоян раници с пособия за рисуване в тях получиха 9 деца. След като ги зарадва с подаръци г-н Хюсмен разгледа детската градина, в която тече ремонт по европейски проект.
В ДГ“Пролет“ в село Езерче г-н Хюсмен подари раници на четирима художници, а за останалите девет деца в групата, които също тръгват на училище наесен, имаше кутии с моливи.

Подаръците са за децата от детски градини в област Разград, които по-масово участваха в четвъртото издание на конкурса за детски рисунки „Великден през моите очи“, организиран от Областния управител. Подаръците не са закупени със средства от държавния бюджет, предоставянето им не бе включено в регламента на конкурса и е само за участниците във възрастовата група на най-малките – 6-годишни, за да ги стимулира да продължат да развиват творческите си умения.

През миналата и тази седмица общо 53 деца получиха подаръци от г-н Хюсмен. Те са възпитаници на: ДГ“Славейче“-Разград, ДГ“Първи юни“-Исперих, ДГ“Лудогорче“-Разград, ДГ“Зорница“-Разград, ДГ“Славейче“-Цар Калоян и ДГ“Пролет“-Езерче.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе