Откриха зърнобаза в Кубрат

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на откриването на нова зърнобаза в Кубрат.

Инвеститорът фирма „Агрикс“ е четвъртата в класацията на експортните компании в България, позиционира пазарен интерес в Североизточна и Централна България – обясни шефът на фирмата Кеворк Крикорян.

YouTube

Има зърнобази във Варна, Балчик, а от днес и в Кубрат. Новият обект е с капацитет 30 000 тона, в него работят 15 човека, ръководител е Иван Борисов. Инвестицията е от 3,5 милиона лева, в „Агрикс База Кубрат“ ще се съхраняват: пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед.

Областният управител Гюнай Хюсмен благодари за инвестицията в региона и пожела на инвеститорите тя да е за доброто на хората в Лудогорието. „Тази модерна зърнобаза е поредният прекрасен пример как Европа е все повече в България и как страната ни се превърна във водещите европейски държави с най-добро и модерно земеделие“ – каза още той. Г-н Хюсмен припомни, че през 2007 г. производството пшеница в България е било 3,8 милиона тона, а през тази година се очаква двойно по-голяма реколта. Областният управител бе категоричен, че това е един от начините да се избегнат дребните комисионери, които изнудват земеделските производители – сега производителят може да дойде до базата с трактора от нивата, да мине на кантар и веднага да получи стойността на продаденото зърно.

Гости на откриването бяха още: кметът на Кубрат Алкин Неби, председателят на Общински съвет-Кубрат Хюсеин Юмеров, земеделски производители, председатели на земеделски кооперации. За доброто настроение на гостите се грижиха певци и танцьори от формации към НЧ“Св.св. Кирил и Методий“-Кубрат, една от популярните участнички в „Гласът на България“ Галина Коева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе