Откриха 2 събития от фестивала „Античният Абритус“

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова бяха гости на откриването на две събития от фестивала „Античният Абритус“, организиран от община Разград.

В една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград бе открита изложба под надслов „Колелото на живота“, която представя бита на етнографската група капанци чрез съвременни визуални средства. Експозицията на община Разград, Регионалния исторически музей и Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ ще е пътуваща и ще може да обикаля страната.

YouTube

В съседната зала пък се проведе кръгла маса под егидата на Министерството на туризма и Министерството на туризма на тема „Културният туризъм“, тя бе открита от кмета на Разград д-р Валентин Василев, а дискусията води заместник-министърът на туризма Любен Кънчев. В кръглата маса участва и народният представител Десислава Атанасова, презентации направиха: доц. д-р Соня Алексиева – експерт по ПР и маркетинг на туризма, проф. Станимир Трифонов – филмов продуцент и режисьор и Галена Радославова – директор на РИМ Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе