Вредите от гримирането всеки ден

Ще ви представим някои факти, които могат да променят отношението ви към грима и да ви помогнат да преразгледате вижданията си за естествената красота, пише Woman.bg. Неслучайно много съвременни звезди и популярни блогърки все по-често се показват без грим.

Вие травмирате кожата си

YouTube

Нужно ли е да споменаваме, че евтината и некачествена козметика се отразява зле на състоянието на кожата ви? Сигурни сме, че вие използвате само продукти на добри и изпитани марки. Въпреки това обаче ежедневното гримиране е вредно за кожата ви. Фон-дьо-тенът може да запуши порите, предизвиквайки раздразнение и преждевременно остаряване. Спиралата може да стимулира окапването на миглите, а червилото изсушава устните. Не че ви призоваваме да изхвърлите всичките си гримове и да ползвате само балсам за устни! Но сме на мнение, че и гримирането трябва да е в разумни граници.

Вие не се наспивате

Ако спите достатъчно всяка нощ, ще се предпазите от куп здравословни проблеми, ще бъдете по-съсредоточени и продуктивни в работата, а настроението ви ще е винаги добро. Отървавайки се от навика да отделяте всяка сутрин време за „тежък“ грим, вие ще получите допълнителни 20-30 минути сън. Да се протягаш сладко в леглото е много по-приятно, отколкото да замазваш тъмните кръгове под очите с коректор, нали?

Кожата ви остарява преждевременно

Злоупотребата с козметични средства е огромен стрес за кожата. И да – ежедневното гримиране ускорява стареенето! Нали не искате на 20 да изглеждате като на 30? Само че не бързайте да си купувате anti-age кремове и да нанасяте два пъти повече грим, за да скриете неочакваните бръчици. По-добре пробвайте временно да забравите за грима, правете си паузи за по 3-4 дена. Скоро ще забележите, че лицето ви е започнало да се „изглажда“, а кожата ви ще изглежда свежа и здрава.

Вие харчите луди пари

Просто сметнете колко пари давате за гримове. Уверяваме ви, че годишният ви разход за тези продукти ще ви впечатли! А сега си представете колко неща можехте да си купите с тези пари… Можеше да ви стигнат за едно малко пътуване?

Вие не се чувствате уверени в себе си без грим

Да, точно така. Без ежедневен грим след време ще постигнете вътрешен комфорт и свобода. Все пак именно вашите недостатъци, които криете под тонове грим, ви отличават от другите хора, придават ви индивидуалност. Околните ценят у вас не умението ви да използвате фон-дьо-тен и очна линия, а вашата искреност и непринуденост. Затова недейте да криете истинското си лице, емоциите и мислите си под грима.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе