Участници в Еколято 2018 посетиха ОИЦ – Разград

Близо 80 ученици и техни преподаватели от I-ва и II-ра смяна на инициативата „Еколято 2018” гостуваха на екипа на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград през последните две седмици.

Младите посетители изгледаха мултимедийната презентация „Европа накратко”, с която си припомниха по-значимите и интересни неща за континета, на който живеем. Запознаха се с историята на създаването и функционирането на Европейския съюз и със задълженията на основните негови институции ‒ Европейският парламент, Европейската комисия, Европейският съвет и др.

YouTube

Експертите на ОИЦ споделиха с децата резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС. Подчертаха ангажираността на държавите-членки за ускорено развитие на дигиталната икономика, чрез която младежите ще могат да се реализират по-успешно на трудовия пазар.

В края на срещата всички изслушаха химна на Европейския съюз „Ода на радостта”, а на тръгване получиха информационни материали на ОИЦ – Разград.

Инициативата за екологично възпитание на подрастващите „Еколято” се осъществява за 21-ви пореден път от Центъра за подкрепа на личностното развитие ‒ Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР – ЦУТНТ) в партньорство с Община Разград.

В периода 2 юли – 10 август т.г. в Еколято 2018 ще се включат повече от 100 ученици от четвърти до осми клас, обучаващи се в областния град.

В програмата, освен почистване на зелените площи в града са предвидени и занимания, свързани с образователни дейности – беседи, презентации, тренинги, посещения на обекти с екологично значение и екологични дейности на открито, както и традиционното участие в детската академия по безопасност, съвместно с Областната дирекция на МВР и Областния съвет на БЧК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе